Dallas hívja Budapestet

2010.05.12. 23:18

Még nem sikerült bejutni a Downtownba, most úgy néz ki csütörtökön jön el a napja.
Tegnap újfent étterembe mentünk, amely a Vörös Homár nevet viselte, a cézársaláta csirkedarabkáin kívül csak tengeri állatokat szolgáltak fel. Elég tetemes adagokat mérnek, de itt tényleg minden nagyobb. Az autók, a székek, a csocsóasztal, az áruházak (Walmart, ott is voltunk), a ruhák (M-esből is alig van, nemhogy S), az autóutak, de még a piszoár is.
Az emberek is nagyobbak.
Hamár az utakat emítettem, érdekes a közlekedés, de nem megszokhatatlan. Az utak nincsenek nagyon kitáblázva, ami működő GPS esetén nem olyan nagy baj, hacsak nem válik szét négyfelé a 7 sávos út, amin éppen mész. Olyankor pár másodpercig mindenki azon töri a kobakját, hogy merre, majd a GPS bemondja, hogy "útvonal újrakalkulálása". HA működik a GPS.
Itt nincs jobbkézszabály. Az megy először, aki elsőként állt meg a STOP-nál. Példa: előttem megy valaki, megáll, de mielőtt beállok mögé, balról jön egy másik, aki előbb ér a vonalhoz. Először elmegy az előttem álló, majd a balra lévő, utána én. Egyszerű, nem?
Jobbra szinte mindig el tudsz kanyarodni, többnyire még a lámpa előtt van egy kanyarodósáv kiépítve.
Előzni minden irányból lehet, figyelni kell a tükröket, ennek megfelelően nem meglepő, hogy highwayen, motorwayen mindkét oldalról lehet gyorsítósáv.
Amúgy elég figyelmesen vezetnek, senki nem siet sehova, előzékenyek, ha látják, hogy kicsit össze vagy zavarodva egy nagyobb kereszteződésben.
Meleg van, pedig most még a szél is rendesen fúj, a páratartalom elég magas, néha a levegővétel is meglepően nehéz.
A büfében ebédre tulajdonképpen csak hamburgereket és barbecuekat lehet enni + salátát. Finomak, de mégiscsak egysíkú. Lehet felszedek 2-3 kg-ot csak ez alatt a hét alatt.
A Dr. Pepper viszont jobb, mint amire emlékeztem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ToC 2010.05.19. 03:06:00

Dr.Pepper a legkirályabb!!!!

amugy mennyit is sikerult felszedni végül?? :D

Totto 2010.05.20. 13:50:39

Még a diétás is jó volt amúgy.
Hát látod, elfelejtettm megmérni magam, itt meg még nem vagyok annira jóban a raktárosokkal, hogy ott próbálgassam magam a raktárin. Itt kicsivel diétásabb azért a menü, úgyhogy már nem fogjuk megtudni mi történt odaát.
süti beállítások módosítása