...az emberi hülyeségnek nincs. Az alábbiak fényében mindenesetre én úgy gondolom.

Valószínűleg van köztetek olyan, aki ismeri a lenti honlapot:

http://fuckyeahgyakorikerdesek.tumblr.com/

nos, aki nem annak dióhéjban annyit, hogy egy amúgy olyan oldalnak a hülyeségre építő kivonatolt változata, mely akár egy jó oldal is lehetne információt/segítséget/tanácsot/útmutatást/bátorítást igénylő embereknek, ha nem lennének olyan sokan azok, akiket már nem tudsz jellemezni édes anyanyelveden, hogy mennyire ostobák

én tegnap este fedeztem fel az oldalt és hát mit mondjak, sírtam a röhögéstől, majdnem kiborultam a fotelból, egy palack másfélliternyi víz elfogyasztása ellenére is sivatagi show-t lehetett volna forgatni a könnycsatornámban. Az oldal továbbá szlengszótárnak sem utolsó.

Noha tőlem az ilyen távol áll, komolyra fordítom a szót, ugyanis emellett a jóemlékű rekeszizomlázam ellenére sem tudok csakúgy elmenni. A honlapra beíró kérdező júzerek elképesztő primitívségről, tapasztalatlanságról, a megfigyelőkészség hiányáról és butaságról tesznek tanúbizonyságot. Emellé általában még hihetetlen önbizalom vagy annak hiánya is párosul.
A kérdezők nagy része 20 év alatti, de leginkább talán a 13-17 éves korosztály képviselteti magát a honlapon és noha a legtöbb gyöngyszem a szex/párkapcsolat topicból kerül elő (így nem látom a többi témában felmerülő problémákat/kérdéseket), engem személy szerint megijeszt, hogy milyen (esetenként vélt) problémákkal foglalkoznak korunk fiataljai.
Hozzáteszem ugyanakkor, hogy ez nem feltétlenül az ő hibájuk, de felelősöket sem akarok keresni, nem ez a célom. Csupán azt boncolgatom, hogy vajon ezek a problémák már régen (értsd akár évtizedekkel korábban) is ilyen nagy számban és ilyen sok embernél jelentkeztek vagy ez egy modern betegség? Vagy egyszerűen csak az van, hogy amikor még nem volt ennyire nyitott a világ, akkor természetszerűleg mindenki olyan közösségekbe került és nőtt fel bennük, melyekben az érdeklődési kör, az intelligenciaszint, a hasonló szituációkra adott érzelmi reakció (etc.) mondhatni közös volt? Csupán annyi történt volna, hogy az internet megjelenésével bepillantást nyerhetünk (nagy nyeremény!) a számunkra teljesen idegen gondolkodásmódú és értékrendű emberek világába? Remélem csak az utóbbi, és nem globális elhülyülésről van szó, mert ha mégis úgy tényleg az utolsó nagy emberi cselekedet a Holdraszállás lesz.
Komolyan, atomot nekünk!
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jammus 2010.02.25. 18:28:50

Hát Drágám... :)
Még sose hallottalak ennyire kiakadni :)

Totto 2010.02.26. 13:30:55

Laza esti eszmefuttatás csupán.
Mégcsak a hangomat sem emeltem meg... :)
süti beállítások módosítása